top of page

Puflukse optocht

Al sinds jaar en dag staat de optocht in ons mooie dorp bekend om de hoge kwaliteit en het grote aantal deelnemers. Natuurlijk staat ook de gezelligheid tijdens de rondgang door Puiflijk hoog in het vaandel bij de Puiflijkse carnavalsgroepen. 

Puiflijkse optocht 2023

Al vroeg na de zomervakantie gaan de carnavalsvierders aan de slag om in het nieuwe carnavalsseizoen weer goed voor de dag te komen. Iedereen doet zijn of haar best om een gooi te doen naar die prachtige wisselbeker. In diverse optochten in Maas en Waal en Nijmegen worden hoge ogen gegooid en worden vele prijzen gewonnen. Maar natuurlijk is meedoen belangrijker dan winnen: jong, oud, groot, klein, individueel, met een groep of met een praalwagen. Meemaken en er bij zijn!

Uilontsteking

Uilontsteking

Voorafgaand aan de start van onze optocht wordt traditiegetrouw de Uil ontstoken. Aan de voet van de Oude Toren, bij het beeld van Pööke is de start van de optocht en daarmee ook onze carnaval. Na het hijsen van de vlaggen en de tonen van het Pufluks Volkslied gaat de uil in de Oude Toren branden. De officiële start van het Pufluks carnaval en het teken voor de start van de optocht.

Cv de Badboys

Publieksprijs

Door de mooie optocht is er een grote toeloop aan publiek. Daarom hebben de Torenuilen sinds 2012 een publieksprijs ingesteld. Alle toeschouwers op de route hebben de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete deelnemer(s). Tijdens het naoplekken in de residentie wordt met de prijsuitreiking ook de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt. Sinds het begin hiervan is nog iedere editie naar de Badboys gegaan.

Inschrijven

Indien je wil meelopen met de optocht in Puiflijk en dit NIET via de centrale inschrijving wilt regelen, kom je in aanmerking voor een wild card. Inschrijven is mogelijk tot en met woensdag 7 februari 23.59 uur via mailadres: optochtpuiflijk@gmail.com. Maar wil je ook kans maken op de publieksprijs dan moet je inschrijving uiterlijk zondag 4 februari 23.59 uur ontvangen zijn op eerdergenoemd mailadres.
Ook kun je je nog inschrijven op de dag van de optocht zelf tussen 12.00 en 13.00 uur in de foyer van Horeca de Lier. LET OP: INSCHRIJVEN NA 13.00 UUR IS NIET MEER MOGELIJK.

Hier kan iedereen ons Reutreglement downloaden. Wij gaan ervan uit dat iedere deelnemer op de hoogte is hiervan.

Hoofdsponsoren c.v. de Torenuilen

Horeca de Lier
Subsidie Company
Van Kol Friture
Megens Installatie
Norte.nu
Knippie by Sannie
H. Megens bouw- en timmerwerken
logo AGF tijssen
bottom of page